Izjava o Privatnosti

Zaštita i prikupljanje osobnih podataka

Paravan d.o.o., kao voditelj obrade podataka trgovine Paravan, obvezuje se zaštititi osobne podatke svojih kupaca, na način da prikuplja samo nužne podatke o kupcima /korisnicima naše web stranice koji su potrebni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za slanje novosti i obavještavanje o novim uslugama i proizvodima. Svi djelatnici Paravan d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
Kontakt osoba kojoj se možete obratiti u vezi zaštite osobnih podataka u tvrtki Paravan d.o.o. je Vanja Rakočević. Upite i zahtjeve možete poslati na e-mail adresu: [email protected] ili pisanim putem na adresu trgovine: Martićeva 4, 10000 Zagreb.
Podatci koje prikupljamo prilikom vaše narudžbe na paravan.hr su sljedeći: ime i prezime, adresa, broj telefona i e-mail adresa. Ovi podatci potrebni su nam kako bismo vam mogli isporučiti naručene proizvode ili vas kontaktirati (e-mail, broj telefona) u vezi vaše narudžbe i dostave. Ove podatke prosljeđujemo tvrtkama Overseas Express i Hrvatska Pošta u svrhu slanja pošiljaka. Podatci o narudžbama čuvaju se u sustavu WooCommerce na našem web poslužitelju, te se brišu 6 mjeseci nakon narudžbe. Podatke o kreditnim karticama prikuplja tvrtka CorvusPay isključivo u svrhu naplate naručenih proizvoda. Izjave o privatnosti naših partnera možete pročitati na njihovim web stranicama: overseas.hr, posta.hr
Unošenjem vaših podataka u obrazac za narudžbu proizvoda dajete svoj pristanak za korištenje navedenih podataka u svrhu slanja naručenih proizvoda na vašu adresu putem gore navedenih dostavnih službi.
Vaše osobne podatke prikupljamo i na druge načine, neovisno od web narudžbe:
•          u našoj fizičkoj trgovini putem kartice vjernosti prikupljamo vaše ime i e-mail adresu u svrhu skupljanja bodova za ostvarivanje popusta na kupnju. Ukoliko ste na kartici označili kućicu ”želim primati Paravan novosti” moguće je da ćemo vas uključiti u naš newsletter (trenutno nije u funkciji). Podatke s kartice vjernosti nećemo koristiti u druge svrhe, a ispunjene kartice arhivirati ćemo u našu arhivu isključivo kao dokaz za odobravanje popusta u slučaju inspekcije.
•          kada pregledavate naš online sadržaj putem kolačića (informacije o kolačićima možete pročitati na linku kolačići)
•          putem društvenih medija – javno dostupne podatke ili podatke koje nam šaljete putem Facebook i Instagram poruka – ove podatke ne pohranjujemo, već ih samo koristimo kako bismo vam odgovorili na upit
•          Izuzev navedenog, osobne podatke prikupljamo samo kada nam ih vi sami stavite na raspolaganje npr. slanjem elektroničke pošte kada nas kontaktirate za neki upit ili kada nam u trgovini ostavite broj telefona kako bismo vam javili informaciju o dostupnosti proizvoda koji vas zanima. Ove podatke brišemo nakon što smo vam odgovorili na upit.
Kao i kod svih web-stranica, kada se pristupa našim web-stranicama naš web poslužitelj privremeno pohranjuje naziv domene ili IP adresu računala koje pristupa, kao i datum pristupa, upite o datotekama od strane posjetitelja web- stranice (ime datoteke i odgovarajući cjeloviti podatci o internet adresi), http ili https povratni kod, vrstu preglednika i veličinu datoteka prenesenih tijekom posjeta.
Kada koristite našu web stranicu mi možemo pohraniti podatke iz različitih sigurnosnih razloga. Takvi podaci mogu uključivati naziv Vašeg davatelja internetskih usluga, Internet stranicu preko koje ste se povezali na našu stranicu, internetske stranice koje ste posjetili s naše stranice te Vašu IP adresu. Ti podaci bi mogli voditi k Vašoj identifikaciji, no mi ih za to ne koristimo.
Ova web-stranica koristi Google Universal Analytics, aktivnost web-analize od strane društva Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States („Google“) sa svrhom analize njenog korištenja. Informacije koje Google prikupi u vezi s Vašim korištenjem ove web-stranice (npr. polazni URL, web-pretraživač koji ste koristili, Vaše postavke jezika, Vaš računalni sustav koji ste koristili ili razlučivost prikaza) prenose se na Google-ov server u Sjedinjenim Američkim Državama, tamo se pohranjuju, analiziraju te se rezultat nama stavlja na raspolaganje u anonimnom obliku. Google je certificiran u vezi s EU-US Privacy Shield tako da se na obradu podataka od strane Googlea primjenjuje odgovarajuća razina zaštite podataka. Za daljnje informacije o Google Analytics molimo pogledajte Uvjete korištenja Google Analytics, Osnove sigurnosti i zaštite podataka od Google Analytics kao i Googleovu Izjavu o zaštiti podataka.

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite plaćanje pouzećem, transakcijski račun ili paypall

Vaša prava

U svakom trenutku možete ostvariti pravo na pristup svojim osobnim podacima, tj. pravo dobiti od nas potvrdu obrađuju li se osobni podaci koji se na vas odnose, te ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup svojim osobnim podacima, uključujući pravo na kopiju istih.
Vaše osobno pravo jest da bilo kada, bez obrazloženja i posljedica, zahtijevate da tvrtka Lumaris studio d.o.o. dopuni, ispravi, ograniči upotrebu ili prestane upotrebljavati i izbriše Vaše osobne podatke ranije dane temeljem privole. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade koja se odvijala do tog trenutka.
Za izmjenu podataka ili brisanje vaših podataka iz naših evidencija te za druge specifične situacije, samo nam pošaljite email s tekstom konkretnog zahtjeva na [email protected] ili na adresu Paravan d.o.o. Voćarska cesta 61, 10000 Zagreb
Ako smatrate da se vaši osobni podaci prikupljaju ili koriste na način suprotan važećim propisima, imate pravo uložiti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 14, 10 000 Zagreb.

Mjerodavno pravo
Za sva pitanja koja se odnose na ova pravila privatnosti mjerodavno je hrvatsko pravo.
Ova pravila stupaju na snagu 23. 5. 2018. godine.
Ukoliko imate dodatnih pitanja ili nedoumica u vezi prikupljanja osobnih podataka slobodno nam se obratite!